Foto af MovieHouse biografsal

Største juli måned for biografbilletsalget i 20 år.

Danske Biografer (DB) og Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID) har kigget lidt nærmere på hvor stor en biografmåned vi netop har lagt bag os

Øv, sikke et møgvejr vi har haft i Danmark i juli måned. Vådeste nogensinde. Men kombinationen af møgvejr og gode film har også kastet en anden rekord af sig, nemlig antallet af solgte biografbilletter som er steget med 45,75% i forhold til juli måned 2022. 

Mange har altså søgt ly for vejret i biografsalens magiske mørke, som formanden for filmdistributørerne i Danmark Frederik Juul og direktøren for Dansk Biografer Michael Valentin sammen glæder sig over. Det har været den bedste juli og dermed sommermåned i biograferne i over 20 år. I alt 1.264.080 mennesker satte sig i et biografsæde i juli måned 2023.

"Vi brokker os tit som europæere til amerikanerne over, at de ofte lader deres store film få premiere hen over en sommerferie, hvor vi ikke har tradition for at gå i biografen. Men på grund af møgvejret denne sommer og to aktuelle kæmpefilm har det været viagra for biografbilletsalget," siger Michael Valentin.

Og Frederik Juul er helt enig. ”Det er lidt en skrøne at vi ikke kan lide at gå i biografen om sommeren. Det er der vi holder vores lange ferie og det er der vi har tid sammen som familie. Når vi så også får den vådeste juli i mands minde, har der været rig mulighed for at søge tilflugt i biografens mørke, hvor der er plads til fordybelse alle ugens dage”.

Greta Gerwigs "Barbie" og Christopher Nolans “Oppenheimer” har alene de sidste 11 dage i juli solgt henholdsvis 260.086 og 195.700 billetter. Men også andre film som Indiana Jones and the Dial of Destiny, Mission: Impossible 7: Dead Reckoning part One, samt Toves værelse med Paprika Steen og Lars Brygmann har fået danskerne i biografen, og bidraget til juli måneds rekord.

”Biograferne er naturligvis afhængige af, at de har nogle gode film at vise og denne sommer har været en ægte Blockbuster sommer. Det vidste vi godt i forvejen med gode film til alle målgrupper, men at det skulle blive SÅ fantastisk kunne ingen have regnet med. Det beviser, at når der er gode film strømmer folk i biografen”, siger Fredrik Juul.

 "Den her sommer har gjort det tydeligt for os, at danskerne elsker deres biografer. Vi har overlevet Verdenskrige, VHS båndet og Virus og Danmark beviser igen, at vi er et stort biografland, men danskerne fortjener nu alligevel snart noget ordentligt vejr” slutter Michael Valentin. 

 

 

For yderligere oplysninger:

Formand, Frederik Malling Juul, Foreningen af Filmudlejere i Danmark – tlf. 2673 3538  

Direktør, Michael Valentin, Danske Biografer – tlf. 2014 8272