Medieaftalen

Godt for demokratiet med politikere der holder hvad de lover.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt , ordførerne Jan E. Jørgensen og Kasper Sand Kjær lovede på Danske Biografers høring på Christiansborg den 1. juni, at der ville komme et medieforlig inden Folkemødet på Bornholm som starter i morgen.

Derfor er det glædeligt, at Regeringen har indgået et bredt forlig med Enhedslisten, SF, Radikale og Dansk Folkeparti der rækker frem i tiden. 

“Biograferne er glade for aftalen fordi de minimum 2% i kulturbidrag tilfører nødvendige midler til danske spillefilm som danskerne elsker. Især i provinsen. Og noterer os også med tilfredshed, at DR og TV2’s filmforpligtigelse øges” siger Danske Biografers direktør, Michael Valentin og fortsætter: 

 

“Vi kunne naturligvis godt ønske os endnu flere midler til dansk spillefilmsproduktion, men synes alligevel, at aftalen er godt politisk håndværk og hæfter os specielt ved, at det er en bred politisk aftale, der rækker frem i tiden, så hele branchen nu ved hvad vilkårene er for produktion af dansk indhold, som vi nu glæder os til for alvor kommer i gang igen. Det fortjener danskerne.”