Biohuset Lemvig

Blænder op for renoveringsprojekt og lukker biografen i tre måneder

Blænder op for renoveringsprojekt og lukker biografen i tre måneder Økonomien bag Bio-Husets omfattende renovering til 5,3 millioner kroner er nu faldet på plads, og mandag 3. juli går håndværkerne i gang med at forvandle biografsalen til en topmoderne sal. Søndag 25. juni vises den sidste film før en lukkeperiode på cirka tre måneder.

Vi kan ikke få armene ned lige nu. Det er jo helt fantastisk, at det er lykkedes at skaffe de cirka 5,3 millioner kroner, der er prisen for en gennemgribende renovering af biografsalen, så vi lokalt i Lemvig kan give biografgængerne en helt ny filmoplevelse.

Sådan sagde Heidi Clausen, formand for Bio-Huset Lemvig, da forhandlinger med håndværkerne og enkelte mindre justeringer af projektet forleden faldt på plads med det resultat, at det store renoveringsprojekt, der har været på vej i nogle år, nu kan begynde.

- Planen er, at de frivillige bag Bio-Huset bruger den sidste uge i juni til at tømme den nuværende biografsal, så håndværkerne kan rykke ind mandag 3. juli. Vi håber meget, at projektet er gennemført til oktober, så vi kan åbne vores nye, topmoderne biografsal i efterårsferien, fortæller Heidi Clausen i en pressemeddelelse.

Det kommer til at koste lidt over 5,3 millioner kroner at gennemføre projektet, der blandt andet betyder en helt ny biografsal med 103 stole, et nyt og meget større filmlærred, et moderne lydanlæg og en række mindre forbedringer af for eksempel adgangsforholdene til salen.

Der var licitation på projektet i begyndelsen af juni, og efterfølgende er projektet gået igennem i detaljer af arkitekt Per Clausen fra Møller Nielsens Tegnestue i Struer og de lavestbydende håndværkere.

En lang rejse

- Der er foretaget nogle mindre ændringer i forhandlingsfasen for at få økonomien til at hænge sammen, men konklusionen er, at projektet nu er nået i mål, og det er vi jublende glade for, siger Heidi Clausen.

Bio-Huset har selv skudt over en halv million kroner i projektet, mens de øvrige midler er skaffet til veje via stor velvillighed fra Lemvig Kommune, lokale sponsorer og tilskud fra større fonde.

- Det har været en lang rejse, hvor der til tider har været bump på vejen, men nu er vi i mål, og jeg er både imponeret, taknemmelig og benovet over at opleve den store lokale opbakning til vores biograf. Der er kommet økonomisk støtte fra mange sider i form af både små og store beløb, og jeg vil gerne takke alle dem, der har støttet. Det er bare helt fantastisk, siger Heidi Clausen.

Et stort ønske

Det har været et stort ønske fra biografgængerne, at forholdene i Bio-Huset blev forbedret, så man fremover kan få en endnu bedre filmoplevelse i den lokale biograf.

- Det ser vi frem til at tilbyde alle vores gæster, når vi forhåbentlig kan byde velkommen i den nye biografsal i efterårsferien, siger Heidi Clausen.

Nu forestår først et stort nedrivningsarbejde, hvor frivillige i uge 26 tømmer den nuværende biografsal for diverse effekter, hvorefter håndværkerne rykker ind.

Bestyrelsen har kigget dybt i pengekassen og fundet de sidste 100.000 kroner, for at projektet finansieringsmæssigt kan "hænge sammen".

- Disse penge håber vi, at vi kan nå at indsamle i løbet af projektperioden - blandt andet ved salg af de sidste fem stole, indgåelse af yderligere sponsoraftaler og ved salg af gamle effekter fra den nuværende biografsal, siger formanden.

Holder "garagesalg"

Der vil efter sommerferien blive holdt et "garagesalg", hvor det bliver muligt at købe gamle stole, lamper, højttalere og andet fra salen.

Ombygningen betyder, at den sidste film før renoveringen vises i Lemvigs biograf søndag 25. juni kl. 20. Det er den sidste film i sæsonens Biografklub Danmark i form af "Toves værelse" med Paprika Steen og Lars Brygmann i hovedrollerne.